Flyer

Als er een een nieuwe lunchwalk-groep is gestart is het wel belangrijk om buurtgenoten dit te laten weten. Daarom heb ik deze flyer laten maken, en uitgeprobeerd in het Petenbos. Het blijkt heel goed te werken, mensen worden enthousiast over het initiatief en schrijven zich in waardoor de groep groter wordt en je dus vaker en makkelijker een medewandelaar vindt.

Ben je coördinator van een wandelgroepje, laat me dan even weten als je een stapel flyers wilt ontvangen.

Zelf een wandelgroep starten

Wil je ook in jouw wijk een lunch-wandelgroepje starten? Dat kan! je wordt dan degene die coördineert en de WhatsApp-groep beheert.

Je rol als coördinator

Als Vooroploper is je belangrijkste taak het toevoegen van mensen aan de WhatsApp-groep en af en toe een vraag beantwoorden. Je hoeft zeker niet elke dag mee te wandelen. Wel moet je mensen wijzen op de corona-regels (maximaal 2 mensen per groepje, 1,5 meter afstand houden, er kunnen wel meerdere groepjes tegelijk lopen).

Je hebt dus geen heel officiële of veeleisende taak als coördinator, het kost je nauwelijks tijd.

Bij de start maak je een WhatsApp-groep aan zodra er minimaal één andere loper zich aanmeldt.

Steeds als vervolgens iemand zich aanmeldt via deze site krijg je een email met de ingevulde naam en het telefoonnummer. Je voegt die persoon toe aan je WhatssApp-groep. In onderling overleg bepalen de leden zelf wie wanneer op het verzamelpunt kan zijn om te gaan lopen.

Om de pagina voor jouw nieuwe groep aan te maken moet je het formulier onderaan op de homepage invullen, dan zal ik als beheerder in overleg met jou een pagina voor de nieuwe groep aanmaken.